Lydere tapusi Laura: „Jei ilgitės veiklos be įspraustų valandų, šis darbas – kaip tik jums“

Žmonės net ir labai gerai apmokamus darbus palieka, kai jie nebeteikia prasmės. Ir priešingai – pasirinktoje veikloje atradę prasmę, pasiekia ir profesinių aukštumų, ir pripažinimo. Prieš įsiliedama į „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų gretas, Laura Jankevičienė 12 metų dirbo Šiaulių universitete administracinį darbą, buvo dekano padėjėja ir fakulteto administratorė. Tačiau išgirdusi apie „Allianz Lietuva“ įmonės teikiamas galimybes siekti karjeros aukštumų ir būti savo laiko vadovu – pakeitė profesinį kelią ir atrado prasmingą veiklą.
Prasmės pojūtį kuria realūs darbai
L. Jankevičienė sako, kad profesinės veiklos kasdienybėje susiduria su daugybe ir sudėtingų, ir įkvepiančių situacijų.
„Vienas itin svarbių finansų konsultanto profesijos aspektų – nuolatinis, tvarus ryšys su klientais ir ne tik tada, kai šie kreipiasi išmokos patyrę nelaimes ar susirgę. Kasmet susisiekiame su klientais, peržiūrime jų sutartis, kad būtų aktualios esamuoju metu, atitinkančios asmens poreikius, lūkesčius ir galimybes.
Esu turėjusi klientą, kuris svarstė, ar jam reikalingos papildomos apsaugos nuo traumų bei kritinių ligų ir jas pasirinko norėdamas gyventi ramiau. Vis dėlto po metų klientas nutarė atsisakyti papildomų apsaugų, nes jautėsi pakankamai jaunas ir sveikas“, – apie darbo kasdienybę pasakoja „Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės patarėja.
Moteris pamena, jog anuomet tik atsitiktinumo dėka greitai susitikti su klientu nepavyko. „O jau po savaitės sužinojau, kad jis susirgo onkologine liga. Taip teko forminti ne sutarties pakeitimą, o draudimo išmoką. Žmogus nuoširdžiai padėkojo, kad likimo dėka papildomos apsaugos išgelbėjo jį finansiškai. O kas žino, kaip būtų buvę, jeigu jis būtų jų atsisakęs“, – prisimena L. Jankevičienė.
Moteris neabejoja, jog būtent tokiais atvejais labiausiai ir pajuntama šios veiklos prasmė.
„Supranti, kad darai gerus darbus. Bet labiausiai motyvuoja žinojimas, kad klientai yra patenkinti, kad jais pasirūpinta. Būtent toks požiūris ir padeda pasiekti abipusiai tenkinančių rezultatų.
Klientas dėkingas, kad jo sutartis jam padeda sunkiu metu atitiesti, lengviau pasveikti, gyventi nemažinant poreikių, o aš žinau, jog padariau viską, kad jo gyvenimo kokybė ir finansinė situacija būtų kiek įmanoma stabilesnė“, – įsitikinusi pašnekovė.
Nuopelnai įvertinti naryste prestižinėje organizacijoje
Beje, atradusi širdžiai mielą veiklą, jos prasmę, jau pirmaisiais darbo metais L. Jankevičienė kolegas nustebino savo ryžtu, darbo etika, aukštais standartais, dėmesiu klientams ir vis dažniau aplankančia profesine sėkme.
Ji tapo lydere ir geriausių pasaulio finansų konsultantų organizacijos MDRT asociacijos (ang. Million Dollar Round Table) nare. Ši organizacija vienija 1 proc. geriausių pasaulyje draudimo ir asmeninių finansų konsultantų ir narystė joje suteikia galimybę apsilankyti metinėje konferencijoje bei išgirsti labiausiai įkvepiančių sėkmės istorijų, pabendrauti su kolegomis iš viso pasaulio.
MDRT reikalavimus L. Jankevičienė yra įvykdžiusi keturis kartus.
„Tapusi MDRT nare, lankiausi Majamyje, Bostone, Nešvilyje, o renginys Singapūre dėl COVID-19 pandemijos vyko nuotoliniu būdu. Tai motyvuoja, nes išties labai geras jausmas būti tarp pasaulinio lygio geriausių finansų konsultantų, klausytis jų pranešimų. Kartu tai geriausias visų metų darbo įvertinimas“, – teigia pašnekovė.
Pasak pašnekovės, noras kasmet susitikti su geriausiais pasaulio finansų konsultantais, išgirsti jų patirtis, pasisemti idėjų, atnaujinti žinias motyvuoja ypač stengtis. Šios narystės pasiekia tik tie, kurie dirba žmogui, kuriems svarbus klientas ir jo gyvenimas, jo saugumas.
„Žinoma, būna ir sudėtingesnių momentų, būna žmonių, manančių, jog juos ligos ir nelaimės aplenks. Nuoširdžiai linkiu, kad taip ir būtų, tačiau mano klientai, laiku susidėję reikiamas gyvybės draudimo apsaugas, miega ramiai ir gyvena drąsiai. Aš negaliu tuo nesidžiaugti“, – sako L. Jankevičienė.
Finansų konsultantas – ir psichologas, ir patarėjas
Nors finansų konsultanto kasdienybėje pasitaiko malonių, smagių situacijų – tėvai ateina pasirūpinti vaikų ateitimi, kaupti kapitalą jų studijoms, svajonėms, užtikrintai ateičiai ir pan., tačiau būna ir sudėtingų akimirkų.
„Mūsų veikla prasminga, tačiau nelengva. Tenka būti ir psichologu, ir finansininku, ir mokytoju. Todėl turi būti psichologiškai stiprus, kad galėtum suvaldyti tiek savo emocijas, tiek parodyti atjautą klientui jam sunkią akimirką. Juk esame vieni pirmųjų žmonių, kuriems klientas patiki jautrią informaciją apie jį ištikusią sunkią ligą ar nelaimę.
Kuomet su klientu būname iš anksto sudėję visus reikiamus finansinius ir draudiminius saugiklius, jaučiamės abu ramūs, jog sunkią akimirką žmogui neteks sukti galvos bent dėl finansinės jo ar visos šeimos gerovės“, – apie finansų konsultanto darbo ypatumus pasakoja L. Jankevičienė.
Darbuotojai skatinami siekti lyderystės
Kalbėdama apie įmonės kultūrą, L. Jankevičienė pasakoja, jog visi finansų konsultantai skatinami siekti lyderystės, o pastangos visuomet įvertinamos.
„Būti tarp 10–15-kos geriausių „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų yra didelė garbė ir atsakomybė. Pasiekus tokį lyderystės lygmenį, tiesiog norisi jį išlaikyti. Ir čia niekas nespaudžia būti geriausiu, jei pats to nepanorėsi. Tačiau aplinka tokia, kad stengtis net nereikia – savaime norisi būti lyderiu ir nuolatos tobulėti savo profesinėje srityje“, – apie profesines realijas pasakoja L. Jankevičienė.
„Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės patarėja sako, kad jau pačiuose pirmuosiuose mokymuose suprato, jog „Allianz Lietuva“ yra toji tarptautinė kompanija, kurioje didelis dėmesys skiriamas ne tik mokymams, bet ir finansų konsultantų gerovei:
„Kiekvienas finansų konsultantas yra globojamas, labai rūpinamasi tiek mūsų asmeniniu tobulėjimu suteikiant galimybę išklausyti daugybę mokymų, tiek įvairiai motyvuojant. Tai tikrai juntama. Manau, tai viena priežasčių, kodėl „Allianz Lietuva“ bendrovė yra taip vertinama.“
Veikla, kur šeimininkas esi pats
Kaip ir daugelis „Allianz Lietuva“ finansų konsultantų, taip ir L. Jankevičienė, džiaugiasi, jog skirtingai nuo kitų darbo sferų, kur tenka dirbti nuo aštuntos iki penktos valandos už tą patį atlyginimą, čia suteikiama galimybė pačiam planuotis savo veiklos laiką, apimtis ir atitinkamai užsidirbti.
„Ši veikla gera tuo, jog esi pats atsakingas už savo laiką. Skirtingai nuo darbo universitete, kuriame turėdavau būti aštuntą ir anksčiau nei septynioliktą valandą negalėdavau išeiti, čia galiu laisvai planuotis profesinius bei asmeninius reikalus. Galiu pati spręsti, kada skirti laiko šeimai ar atostogoms“, – sako pašnekovė.
Kadangi moters šeimoje auga du mokyklinio amžiaus vaikai, darbo dieną tenka pradėti gana anksti – iškart po to, kai jie nuvežami į mokyklą.
„Stengiuosi susiplanuoti savo veiklas taip, kad jos būtų kuo produktyvesnės. Tiesa, reikia labai stiprios valios, kad neimtum mėgautis ta laisve ir vieną dieną nieko neveiktum, o kitą dieną dirbtum iki vėlumos. Kita vertus, čia turiu laisvę – jeigu prastai jaučiuosi, vieną dieną galiu profesines užduotis susiplanuoti laisviau, o kitą dieną – intensyviau“, – apie kasdienybės iššūkius pasakoja „Allianz Lietuva“ patarėja.
Kadangi profesinė veikla ir rūpestis vaikais ir užima didžiąją laiko dalį, pašnekovė sako, kad yra nutarusi kasmet bent pora kartų atostogauti kartu su šeima.
„Labai mėgstame keliauti. Paprastai kur nors toliau išvykstame ankstyvą pavasarį, o vasarą ilsimės Lietuvoje. Būtinai vykstame visi kartu – tai mano įsipareigojimas šeimai“, – pasakoja veikli moteris, pabrėždama, jog jai labai svarbu jausti sutuoktinio bei visos šeimos palaikymą.