Kartais atrodo, kad traumos ištinka tik aktyvaus laisvalaikio ar sporto mėgėjus, nesaugančius savęs ir nepamatuojančius jėgų, tačiau traumų pasitaiko ir buityje. Tikriausiai ne kartą esame pasilypėję ant stalo ar kėdės kabindami užuolaidas ar valydami dulkes, tiesa? Kai namų tvarkymas baigiasi trauma, reikalaujančia ilgo gydymo ir reabilitacijos, įprasto gyvenimo galimybės tampa ribotos. Tačiau poreikius atitinkanti draudimo išmoka užtikrina finansinį stabilumą.
Visos traumos – „lygioje vietoje“
„Allianz Lietuva“ gyvybės draudimo ir pensijų kaupimo bendrovės vyriausioji finansų konsultantė Dalia Pankauskaitė sutiko pasidalyti išskirtine klientės istorija, parodančia, jog traumos nebūtinai tyko ekstremalių pomėgių gerbėjų.
„Turiu beveik 60 metų klientę, kuri yra gavusi ne vieną išmoką už patirtas traumas, ir kaskart atrodo, jog trauma ištiko „lygioje vietoje“.
Vieną kartą moteris nusprendė pasivažinėti dviračiu, ramiai, niekur neskubant, pasidžiaugti gamta. Deja, vienas neatsargus manevras buvo lemtingas – moteris patyrė blauzdikaulio lūžį ir sąnario traumą. Tą kartą „Allianz Lietuva“ moteriai išmokėjo beveik 8 tūkst. eurų siekiančią išmoką.
Kitą kartą moteris nusprendė namuose perkabinti užuolaidas, pasilypėjusi ant tripakopio sulankstomo laiptelio. Deja, šis susvyravo, moteris neišlaikė pusiausvyros ir patyrė traumą. Diagnozuotas šlaunikaulio lūžis. Už pastarąją traumą klientei buvo skirta beveik 12 tūkst. eurų siekianti išmoka“, – pasakoja D. Pankauskaitė.
Konsultantė tikina, jog abu kartus moteriai teko ne vienam mėnesiui stabdyti darbus, imti nedarbingumą ir pirkti reabilitaciją privačiose klinikose, mat valstybinėse buvo didžiulės eilės.
„Iš savo praktikos pastebiu, jog nemažai traumų žmonės patiria tiesiog namuose. Kai kurie paslysta vonioje ant grindų, kiti štai krenta nuo pristatomų laiptelių ar kopėtėlių. Traumos netyko kažkur, jos visada šalia. Kartais tikrai – „lygioje vietoje“, tad gyvybės draudimas, papildoma apsauga nuo traumų yra aktuali kiekvienam žmogui, nepriklausomai nuo amžiaus ar veiklos, kuria užsiima“, – tikina konsultantė.
Draudimo išmoka leidžia rinktis ne tik reabilitaciją
Kartais patirtos traumos, didžiųjų kaulų lūžiai pareikalauja nemažai laiko gydymui, reabilitacijai, taip pat – nedarbingumui. Tad žmogus nebegauna įprastų savo mėnesio pajamų, o už gydymą ar reabilitaciją neretu atveju vis tiek tenka primokėti ar net mokėti visą kainą.
„Šios klientės traumas skiria vos pora metų, o bendra išmokų suma – arti 20 tūkstančių eurų. Tad kiekvieną kartą, kai klientai klausia, ar tikrai verta prie gyvybės draudimo pasirinkti ir papildomas apsaugas nuo traumų ar sunkių, kritinių ligų – tariu tvirtą „taip“.
Šiais laikais gydymasis, reabilitacija privačioje klinikoje – šiokia tokia prabanga ir kartu būtinybė. O tai suderinti nelengva, mat ne kiekvienas gali sau leisti mokamus masažus, kineziterapijos užsiėmimus. Galų gale, tinkamai parinktos papildomos gyvybės draudimo apsaugos „Allianz Lietuva“ klientams leidžia tiesiog rinktis: reabilitacija privačioje klinikoje, o gal kurorte, masažai, įvairios procedūros. Lieka pakankamai pinigų išlaikyti įprastą gyvenimo kokybę ir neretai dar užtenka vienos, kitos svajonės išpildymui“, – tikina D. Pankauskaitė.